Ξ

3 τρόφιμα για γρήγορη αποκατάσταση μυών

Εάν το σώμα σας είναι το όχημά σας, τότε τα τρόφιμα είναι το κύριο καύσιμο.Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να σας καθοδηγήσουν για ώρες, ενώ άλλα για 15 λεπτά. Λοιπόν, τι πρέπει να τρώμε για να φορτίζουμε πραγματικά το σώμα ώστε να ανταπεξέλθουμε σε δραστηριότητες ποδηλασίας, κολύμβησης, σκι, χορού ή οποιουδήποτε είδους συνεχούς προπόνησης;
Είναι αλήθεια ότι τα τρόφιμα λειτουργούν διαφορετικά για διαφορετικούς ανθρώπους και η κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφίμων είναι το κλειδί. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν επιστημονικές ειδήσεις που επικεντρώνονται στις ιδιότητες ορισμένων τροφίμων και τις αντιδράσεις τους στο σώμα όταν είναι "μακριά από τον καναπέ" ​​για μεγάλες χρονικές περιόδους.

 

 

Προϊόντα καρύδας

Περίπου το 25% της δίαιτας ενός αθλητή πρέπει να περιλαμβάνει λίπος, αλλά ακριβώς όπως κάθε θεραπευτική δίαιτα, το κόλλημα του ποσού είναι μόνο το ήμισυ της μάχης. Πρέπει επίσης να δώσουμε προσοχή στους τύπους των λιπών που καταναλώνουμε και το έλαιο καρύδας ξεχωρίζει μεταξύ των άλλων.

Το λάδι καρύδας περιέχει λιπαρές ουσίες μεσαίας αλυσίδας MCT που απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος περισσότερο σαν υδατάνθρακες παρά σαν λίπος που το καθιστά εξαιρετικό για αντοχή, ειδικά όταν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να προστεθεί σε smoothies ή να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί αντί για βούτυρο. Μπορεί να αγοραστεί σε σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα παντοπωλείων και να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου.
Ένα άλλο προϊόν καρύδας εξαιρετικό για αποκατάσταση είναι το νερό καρύδας. Το νερό καρύδας είναι ιδανικό για αντικατάσταση ηλεκτρολυτών και υδατανθράκων και μπορεί να καταναλωθεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Ωμέγα-3 λιπαρά

Η ερυθρότητα, ο πόνος, η ζέστη και το πρήξιμο είναι τα τέσσερα συμπτώματα της χρόνιας φλεγμονής, η ρίζα της νόσου. Η υπερβολική άσκηση μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τους μύες και τις αρθρώσεις αλλά τα όργανα του ανοσοποιητικού συστήματος και όταν συνδυάζεται με το άγχος, τις χρόνιες ασθένειες και τις κακές διατροφικές συνήθειες, μένετε με μια μεγάλη συνταγή φλεγμονής.
Επειδή η τυπική διατροφή περιέχει προ-φλεγμονώδη τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 λίπη, το σώμα χρειάζεται τα αντιφλεγμονώδη ωμέγα-3 λίπη για να διατηρήσει μια γλυκιά ισορροπία. Επειδή το σώμα δεν τα κάνει μόνα τους, αυτά τα λίπη θεωρούνται απαραίτητα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα φέρουμε στο πιάτο μας.

Τα ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, ο μαύρος γάδος και η ρέγγα είναι εξαιρετικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών. Τα συμπληρώματα των αλγών και του ιχθυελαίου ενθαρρύνονται επίσης, καθώς περιέχουν τα μακράς αλυσίδας λιπαρά EPA / DHA. Επίσης, δοκιμάστε ALA λίπη  όπως τα καρύδια, τους λιναρόσπορους και τους σπόρους chia.

Πρωτεΐνη

Μερικές φορές επικεντρωνόμαστε πάρα πολύ στους υδατάνθρακες και ξεχνάμε τι είναι υπεύθυνο όχι μόνο για τη συντήρηση και την επισκευή, αλλά για κάθε χημική αντίδραση που λαμβάνει χώρα στο σώμα.

Η πρωτεΐνη είναι μια από τις αγαπημένες  μορφές πλήρους βιο-διαθέσιμης πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα και μη απαραίτητα αμινοξέα. Αυτά τα αμινοξέα είναι υπεύθυνα για  την βλάβη των ΜΤΒ ή των μυϊκών ιστών. Διατηρούν τη γλυκόζη του αίματος σταθερή όταν συνδυάζεται με έναν υδατάνθρακα αργής απελευθέρωσης που δημιουργεί την τέλεια ισορροπία αντοχής και ενέργειας.

Για ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, η πρωτεΐνη  περιέχει κυστεΐνη, η οποία βοηθά στο σχηματισμό γλουταθειόνης, προστατεύοντας τα κύτταρα από βλάβες από ελεύθερες ρίζες, υποστηρίζοντας έτσι ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

πηγή : www.active.com

Επισυναπτόμενα Αρχεία

Sponsors