Ξ

Το blog μας

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα μας άρθρα στο mail σας; Πατήστε εδώ

Πόση πρωτεϊνη χρειάζεται να καταναλώνεις και πότε?

Οι ερευνητές βρήκαν ότι καταναλώνουμε υπερβολική ποσότητα πρωτεϊνης όταν δεν χρειάζεται - ενώ δεν καταναλώνουμε αρκετή ποσότητα, όταν πραγματικά χρειάζεται.

Η πρωτεϊνη αποτελεί το πιο hot θέμα συζήτησης μέσα σε όλους τους fitness χώρους αφού συνδέεται με όλα; από τη μείωση λίπους μέχρι το "χτίσιμο" των μυών. Ο υδατάνθρακας πάλι, είναι ο "κακός δαίμονας", ενώ το λίπος, απογορευμένη λέξη.

Άσκηση και Παιδί: Μικρότερα επίπεδα παχυσαρκίας

Έρευνα: Δυο μελέτες ενισχύουν τα οφέλη που έχουν τα παιδιά ξεκινώντας φυσική δραστηριότητα από νεαρή ηλικία.

Τα δραστήρια παιδιά έχουν καλύτερη επίδοση στο σχολείο, βελτιώνουν την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητα τους και μειώνουν τις πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη, σε σχέση με τα παιδιά που κάνουν καθιστική ζωή. (WHO 2017)

6 Τρόποι για να διατηρείς το ενδιαφέρον του ασκούμενου σου

Κάθε επαγγελματίας στο χώρο του fitness θέλει να έχει ένα σταθερό πελατολόγιο και κυρίως, να το διατηρεί για αρκετά χρόνια.

Πώς ξαναέρχονται, όμως, οι πελάτες πίσω σε μας? Γιατί κάποιοι instructors, κρατούν τους ασκούμενους τους για χρόνια ενώ άλλοι για μερικούς μήνες, μόνο?

Εναλλακτικός τρόπος μέτρησης θερμίδων

Ως επαγγελματίας στο χώρο του fitness ή ως σύμβουλος διατροφής, γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι θερμίδες έχουν σημασία. (energy balance- calories in vs. calories out)

Όμως, το να περιμένεις, οι ασκούμενοι σου, να ανιχνεύουν με ακρίβεια τις θερμίδες των τροφών, είναι ξεκάθαρο πως αυτό μακροπρόθεσμα δε θα λειτουργήσει.

Μεταβολισμός: Αναβολισμός και Καταβολισμός

Τι είναι μεταβολισμός; Τι καταβολισμός και τι αναβολισμός; 

Ο Μεταβολισμός
είναι ένας συνεχής κύκλος, που περιλαμβάνει 2 φάσεις: τον Αναβολισμό και τον Καταβολισμό.
Πάντα, κατά την αέναη αλληλουχία αυτών των 2 φάσεων (του αναβολισμού και του
καταβολισμού), πρώτα πραγματοποιείται ο Καταβολισμός και έπειτα ο Αναβολισμός.

Τα οφέλη της συχνής φυσικής δραστηριότητας και της άσκησης στην υγεία

Τα οφέλη της συχνής φυσικής δραστηριότητας και της άσκησης στην υγεία είναι πάρα πολλά. Όσο περισσότερες έρευνες δημοσιεύονται, οι οποίες εξετάζουν αυτή τη σχέση άσκησης και υγείας, τόσο περισσότερες είναι οι αποδείξεις ότι η άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο για την υγεία του οργανισμού.

 

 

Επίδραση του Ποσοστού και του μεγέθους των μυϊκών ινών στη σωματική απόδοση και στην αθλητική επίδοση (2)

Όπως, αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, οι αθλητές των αλμάτων, των ρίψεων και των δρόμων ταχύτητας δεν διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα όσον αφορά το ποσοστό και το μέγεθος των μυϊκών ινών τους. Ωστόσο, αυτά τα άτομα έχουν διαφορετικό σωματότυπο, κάνουν διαφορετικό αγώνισμα με τελείως διαφορετικά κινητικά πρότυπα και διαφορετική προπόνηση. Οπότε τι είναι αυτό που τους διαφοροποιεί;

Επιστράτευση Μυϊκών Ινών

O ανθρώπινος οργανισμός έχει 3 βασικούς τύπους μυϊκών ινών. Αυτοί ενεργοποιούνται και συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα ή άσκηση ανάλογα με την έντασή της και την ανάγκη για μυϊκή ισχύ. Η χρήση ή όχι των μυϊκών ινών ονομάζεται Επιστράτευση Μυϊκών Ινών.

Επιστράτευση Κινητικών Μονάδων.

Με τον όρο αυτόν αναφερόμαστε στη διαδοχική ενεργοποίηση κινητικών μονάδων που πραγματοποιείται όταν απαιτείται αύξηση της δύναμης συστολής. Η αύξηση της συσταλτικότητας του μυός επιτυγχάνεται με δύο τρόπους, την αύξηση του αριθμού των ενεργών κινητικών μονάδων (χωρική επιστράτευση) και την αύξηση της συχνότητας ενεργοποίησης των κινητικών μονάδων (χρονική επιστράτευση).

Οι κινητικές μονάδες διακρίνονται σε 2 τύπους:

Sponsors