Ξ

Εναλλακτικές Θεραπείες


Η αθλητική μάλαξη εφαρμόζεται σε αθλητές και άτομα με αυξημένη φυσική δραστηριότητα προκειμένου να επαναφέρει το μυϊκό σύστημα στη βέλτιστη κατάσταση, να απαλύνει από τον πόνο της καταπόνησης και να επιταχύνει την αποθεραπεία.

Όταν η μάλαξη εφαρμόζεται πριν την προπόνηση (προθέρμανση) επιφέρει τα εξής ευεργετικά αποτελέσματα:

Αυξάνει την τοπική θερμοκρασία των μαλακών μορίων και προετοιμάζει τους μύες για μέγιστη μυική απόδοση, ενεργοποιώντας τον μυϊκό μεταβολισμό.
Βοηθά στην πρόληψη μυικών κακώσεων αφού βελτιώνει την μυϊκή ελαστικότητα και λειτουργία του προστατευτικού αντανακλαστικού.
Αυξάνει την νευρική αγωγιμότητα για καλύτερη νευρομυική συναρμογή.

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν νευρικές απολήξεις, οι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου ισχυρίζονται πως αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε κάθε ένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού. Στην περίπτωση του ασθενούς που δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια, γίνεται στα χέρια.

Στην θεραπευτική μάλαξη, το βαθύ μασάζ ιστού στοχεύει στα βαθύτερα στρώματα των μυών και του συνδετικού ιστού. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί πιο αργές κινήσεις ή τεχνικές τριβής σε όλη την περιοχή του μυός.
Το βαθύ μασάζ ιστού χρησιμοποιείται για πόνο στους μύες, κακώσεις λόγω επαναλαμβανόμενης καταπόνησης, προβλήματα στάσης, ή για την αποκατάσταση μετά από τραυματισμό. Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται πόνο για μία έως δύο ημέρες μετά από το βαθύ μασάζ ιστού.
Αν δεν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, αλλά χρειάζεστε επειγόντως… μια απόδραση από την ένταση και το στρες στης πόλης, αφεθείτε στα χέρια του έμπειρου θεραπευτή μας .
Με τη χρήση αιθέριων ελαίων, το σώμα βοηθιέται να αποβάλλει μυϊκές εντάσεις, μπλοκαρίσματα και κούραση. Η πίεση του αίματος πέφτει, οι μύες χαλαρώνουν, η λέμφος ενεργοποιείται και ολόκληρος ο οργανισμός ξεκινάει διαδικασία αποτοξίνωσης.
 

Μυοχαλαρωτικη μαλαξη.
Αν δεν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, αλλά χρειάζεστε επειγόντως… μια απόδραση από την ένταση και το στρες στης πόλης, αφεθείτε στα χέρια του έμπειρου θεραπευτή μας .
Με τη χρήση αιθέριων ελαίων, το σώμα βοηθιέται να αποβάλλει μυϊκές εντάσεις, μπλοκαρίσματα και κούραση. Η πίεση του αίματος πέφτει, οι μύες χαλαρώνουν, η λέμφος ενεργοποιείται και ολόκληρος ο οργανισμός ξεκινάει διαδικασία αποτοξίνωσης.

Η βεντουζοθεραπεία είναι συνδυασμός εφαρμογής τεχνικών μάλαξης και αρνητικής πίεσης μέσω συσκευής αναρρόφησης (βεντουζών). Το κενό αέρος που δημιουργείται με τη βεντούζα έλκει το δέρμα και τους παρακείμενους ιστούς μέσα στη βεντούζα. Το αποτέλεσμα  αυτής της αναρρόφησης είναι η αύξηση της αιματικής και λεμφικής ροής τόσο τοπικά όσο και γενικά, η χαλάρωση του μυϊκού ιστού, η κινητοποίηση του στάσιμου αίματος και η απομάκρυνση των τοξινών και άλλων παθογενών παραγόντων. Με αυτόν τον τρόπο ανακουφίζουμε επίμονα και χρόνια συμπτώματα μυοσκελετικών προβλημάτων.

Η ελαστική ταινία είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο που μιμείται τις ιδιότητες του ανθρώπινου δέρματος. Έχει περίπου το ίδιο πάχος με αυτό της επιδερμίδας και μπορεί να τεντωθεί 30-40% επιπλέον του αρχικού του μήκους. Δεν περιέχει λάτεξ, άρα είναι υποαλλεργικό και η κόλλα του είναι ακρυλική 100% και ενεργοποιείται με τη θερμότητα(συγκεκριμένα με την τριβή). Οι βαμβακερές ίνες του είναι απορροφητικές και επιτρέπουν να φορεθεί ακόμα και στο μπάνιο ή στην πισίνα, χωρίς να βγει και να χρειαστεί επανατοποθέτηση.
Ο χρόνος εφαρμογής που προτείνεται είναι 3-4 μέρες.
1.Μείωση του πόνου.
2.Ομαλοποιεί την μυϊκή λειτουργία.
3.Διορθώνει την κακή ευθυγράμμιση των αρθρώσεων και αποκαθιστά την ιδιοδεκτικότητα.
4.Βελτίωση της λεμφικής και αιματικής ροής και κατά συνέπεια μείωση οιδήματος.

Μασάζ με ζεστές πέτρες. Οι Θερμαινόμενες, ομαλές πέτρες
τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να ζεσταθεί και να
χαλαρώσει τους σφιγμένους μυς και τα ενεργειακά κέντρα ισορροπίας στο
σώμα.Το μασάζ αυτό είναι καλό για τους ανθρώπους που έχουν ένταση των
μυών, και προτιμούν ένα ελαφρύ μασάζ.

To Ρέικι είναι μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία για το σώμα, το
νου και το πνεύμα του ανθρώπου. Είναι μια ασφαλής, απλή και φυσική
θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας με το
άγγιγμα των χεριών.
Αποτελεί ουσιαστικά μια πανάρχαια ενεργειακή
τέχνη που ξανα-ανακαλύφτηκε για τον μοντέρνο πολιτισμό από τον Μικάο
Ουσούι, στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ιαπωνία. Το Ρέικι σαν θεραπευτικό
σύστημα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, χαλαρωτικό και εξυψωτικό: Το απαλό
του άγγιγμα αναζωογονεί τον οργανισμό τέλεια!
Είναι εύχρηστο και
ιδιαίτερα εύκολο και όλα τα άτομα μπορούν να μάθουν Ρέικι για
αυτοθεραπεία ή για να το εφαρμόσουν σε άλλα άτομα, στην οικογένεια και
σε φίλους. Η δυνατότητα της αυτοθεραπείας είναι ένα στοιχείο του Ρέικι
που το κάνει μοναδικό στον κόσμο σαν θεραπευτική τέχνη και που το
καθιστά δημοφιλές σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Στέλιος Ρετζεπάϊ

Alternative & Holistic Therapist

Λεωφ. Βουλιαγμένης 80, Γλυφάδα, 2109647270

Αντικείμενα διδασκαλίας
Έναρξη: 
Διάρκεια: 
Υπεύθυνος σεμιναρίου:    
Εκπαιδευτές:  Στέλιος Ρετζεπάϊ  
Eιδικοί καλεσμένοι:      

Θέλω να ενημερώνομαι άμεσα για όλα τα σεμινάρια,εργαστήρια & events.

Επισυναπτόμενα Αρχεία

Sponsors