Ξ

Sports Massage & Stretching 12 & 13 Μαϊου 2018

12/05/2018

Σε αυτό το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με την αθλητική μάλαξη και τις διατάσεις.

Η αθλητική μάλαξη είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος μάλαξης που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένους ιστούς του σώματος και έχει στόχο τη λύση των βραχύνσεων, την αύξηση της ευλυγισίας, της ελαστικότητας και των ορίων αντοχής τους. Προσεγγίζει ιστούς οι οποίοι δεν έχουν κάποια παθολογία, βρίσκονται όμως σε λανθάνουσα μορφή. Αυτοί οι ιστοί συγκεντρώνουν αυξημένες πιθανότητες να τραυματιστούν. Με συγκεκριμένους χειρισμούς και πιέσεις ομαλοποιείται η λειτουργία τους, βελτιώνεται η φυσιολογία τους και ο μεταβολισμός τους και σε συνδυασμό με τη σωστή άσκηση και δράση να γίνονται δυνατότεροι και πιο ανθεκτικοί. Το συγκεκριμένο είδος μάλαξης απαιτεί βασικές γνώσεις της Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ώστε ο θεραπευτής να μπορεί να προσαρμόσει τις διάφορες τεχνικές μάλαξης στις εξατομικευμένες ανάγκες ενός αθλούμενου και όχι μόνο.

Η αθλητική μάλαξη συνιστάται:

1) πριν από κάποια δραστηριότητα για την καλύτερη προετοιμασία του σώματος

2) μετά από κάποια δραστηριότητα, ως η καλύτερη μέθοδος αποθεραπείας και επαναφοράς της λειτουργείας των ιστών σε φυσιολογικά επίπεδα

3) κατά τη διάρκεια της περιόδου της προετοιμασίας για την αύξηση της σωματικής αντοχής, την ανακούφηση από τους μυϊκούς πόνους και την αποφυγή τραυματισμών.

Οι διατάσεις είναι οι πλέον απαραίτητες τεχνικές για να συμπληρώσουν, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της μάλαξης. Οι διάφοροι τρόποι εκτέλεσης διατάσεων καθώς και η συγκρότηση ενός προγράμματος αυτοδιατάσεων για τον αθλούμενο είναι η πολύτιμη γνώση που προσδίδουν οι τεχνικές.


Διάρκεια: 2 μέρες, 17.00-22.00

Αντικείμενα διδασκαλίας

Αρχές εκτέλεσης μάλαξης
Προετοιμασία θεραπευτή
Θέση θεραπευτή
Θέση του ατόμου που θα δεχτεί τη μάλαξη
Θέσεις χαλάρωσης αρθρώσεων
Τεχνικές μάλαξης αυχένα
Τεχνικές μάλαξης οσφύος
Τεχνικές μάλαξης άνω άκρων
Τεχνικές μάλαξης κάτω άκρων
Διατάσεις κορμού
Διατάσεις άνω άκρων
Διατάσεις κάτω άκρων


Έναρξη: 12/05/2018
Διάρκεια:  2 μέρες, Σάββατο 16:00-21:00, Κυριακή 13.00-18.00
Υπεύθυνος σεμιναρίου:  Στέλιος Ρετζεπάϊ  
Εκπαιδευτές:  Στέλιος Ρετζεπάϊ  
Eιδικοί καλεσμένοι:      

Θέλω να ενημερώνομαι άμεσα για όλα τα σεμινάρια,εργαστήρια & events.

Επισυναπτόμενα Αρχεία

Sponsors