Ξ

Yoga Certification


Η Yoga είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στο fitness τα τελευταία χρόνια με φανατικούς σε όλο το κόσμο. Οι δυνατότητες καθιέρωσης στην αγορά για έναν επαγγε,ματία γυμναστή ή γυμνάστρια είναι μεγάλες. Ακολουθεί μια σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας για τη δημιουργία του συστήματος.

Η προέλευση της γιόγκα αναφέρεται στις Ινδικές παραδόσεις και πιθανότερο είναι ότι αναπτύχθηκαν περί τον 6ο και 5ο π.Χ αιώνα στην αρχαία Ινδία. Η χρονολόγηση των κειμένων που περιγράφουν τις πρακτικές της Yoga είναι πιθανώς του 3ου αιώνα π.Χ αλλά κέρδισαν συμαντική θέση στη Δύση μόλις στον 20ό αιώνα. Μιλούν για τον τρόπο της ένωσης του πνεύματος με το σώμα ενός ανθρώπου.  

Κείμενα της hatha yoga εμφανίστηκαν περί τον 11ο αιώνα. Οι γκουρού της γιόγκα από την Ινδία εισήγαγαν αργότερα την γιόγκα στη Δύση το 1920. Στη δεκαετία 1980 η γιόγκα έγινε δημοφιλής ως σύστημα εναλλακτικής ιατρικής και φυσικής άσκησης στον δυτικό κόσμο. Όμως η γιόγκα στις ινδικές παραδόσεις είναι κάτι περισσότερο από φυσική άσκηση, καθώς διαθέτει ένα διαλογιστικό και πνευματικό πυρήνα. Πολλά από τα εύσημα για τη διάδοσή της πρέπει να αποδοθούν στον Παραμαχάνσα Γιογκανάτα, τον πρώτο γκουρού της Ινδίας πάνω στη γιόγκα που έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος έπαιξε τεράστιο και καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση των θεμελίων της γιόγκα έναν αιώνα πριν. 

Μέσα από τα σεμινάρια μας οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διδάξουν τόσο σε personal όσο και σε group training, τάξεις με όλα τα εφόδια για να είναι πετυχημένοι. Μετά την αποφοίτηση τους θα μπορούν να εξελίξουν μέσα από πρακτική, στα συνεργαζόμενα γυμναστήρια, τα στοιχεία, τις πρακτικές και τα συτήματα που θα τους κάνουν πιο ολοκληρωμένους δάσκαλους yoga.

 

Αντικείμενα διδασκαλίας

Εισαγωγή στη Yoga
Είδη Yoga
Αναπνοές
Ανατομία-Βασικές αρχές
Δομή μαθήματος, ακολουθία, παραλλαγές, props
Έξυπνο μάθημα
Προετοιμασία μαθήματος
Διδασκαλία και ανάλυση όρθιων στάσεων
Χαιρετισμό στον ήλιο
Καθιστές θέσεις, πρόσθιες και οπίσθιες κάμψεις, πρακτική και επανάληψη, twist, handstand, arm balance
Θεραπευτική yoga
Τεχνικές χαλάρωσης


Έναρξη: 
Διάρκεια:  100 ώρες, 17.00-21.00
Υπεύθυνος σεμιναρίου:  Ίων Μάγκος  
Εκπαιδευτές:    
Eιδικοί καλεσμένοι:      

Θέλω να ενημερώνομαι άμεσα για όλα τα σεμινάρια,εργαστήρια & events.

Επισυναπτόμενα Αρχεία

Sponsors