Ξ

Science Convention: Fitness Index 10-11 Φεβρουαρίου 2018

Το επιστημονικό-θεωρητικό κομμάτι στο χώρο του fitness, health & performance, είναι εξίσου σημαντικό με το πρακτικό-εφαρμοστικό που λαμβάνει μέρος κατά την εκγύμναση.Μέσα από τις πολλές πληροφορίες που δίδονται από το διαδύκτιο και τα κανάλια ενημέρωσης των επαγγελματιών, αρκετές πληροφορίες είναι τόσο αμφιβόλου εγκυρότητας όσο και αρκετά επικίνδυνες στην εφαρμογή τους.

ΣΚΟΠΟΣ
Η Base Training καθιερώνει ένα επιστημονικό σεμινάριο ενημέρωσης και εκπαίδευσης που σκοπό έχει να διαφωτίσει και να συνδέσει πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του χώρου.
 

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους Πανεπιστημίων άσκησης και υγείας, φυσιοθεραπευτές, ιατρούς και όλους όσους ασχολούνται υπεύθυνα με το αντικείμενο του
Health and Fitness.
Όσοι στοχεύουν οι υπηρεσίες τους να είναι πάντα υψηλού επιπέδου και σύμφωνες με τα top international standards, θα ωφεληθούν 100% συμμετέχοντας στο υψηλής ποιότητας μεγάλο μας σεμινάριο.
 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙΤη φράση 'Η άσκηση είναι φάρμακο' ενστερνίζονται όλο και περισσότεροι ιατροί και ερευνητές στο χώρο της υγείας. Τα στατιστικά που κατέχουμε τόσο από κρατικά πληθυσμιακά δεδομένα αλλά και από ανεξάρτητες έρευνες Παγκοσμίως, δείχνουν περίτρανα ότι ο σύγχρονος άνθρωπος, χρειάζεται και ωφελείται όσο ποτέ από την ενασχόληση του με την συστηματική κίνηση και την στοχευμένη άσκηση. Τα διαφορετικά νοσήματα όμως που απασχολούν τους περισσότερους εν δυνάμει ασκούμενους πρέπει να αντιμετωπιστούν με ειδικά πρωτόκολλα τα οποία και αναλύουμε. 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
Γίνεται ολοκληρωμένη αναφορά σε θέματα
Sports Performance αλλά και σε βάθος παρουσίαση εφαρμογών και τακτικών βελτίωσης εξωτερικών στοιχείων του σώματος μέσα από προπόνηση
Σωματικής Διάπλασης(Body Building).

ΣΩΜΑΤΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Αναγνωρίζοντας ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ασκούμενων ασχολήται και στοχεύει στη συγκεκριμένη αισθητική πλευρά της άσκησης, κατευθύνουμε επισταμένα τους προπονητές στις πιο επιτυχείς αλλά και ασφαλείς τακτικές προπόνησης.
 

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
Από το σεμινάριο δε θα μπορούσε να λείπει το αντικείμενο της εγκυμοσύνης στο οποίο γίνεται ανάλυση των πιο ασφαλών ασκήσεων και συστημάτων άσκησης για την προ και τη μετά γεννετική περίοδο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ 

Έχετε την επιλογή για επιπλέον εκπαιδευτική δυνατότητα, παρακολουθόντας 2 εξειδικευμένα εργαστήρια, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

1. 3D Advanced Functional (Μ. Καζάκη), 14.00-17.00

2. Low Back pain - Πόνος χαμηλά στην πλάτη, πρόληψη και αντιμετώπιση, (Χρήστος Ριγανάς), 18.00-22.00

Κλείστε τη θέση σας εγκαίρως και εξασφαλίστε ειδικές εκπτώσεις.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ:

 • 29€ Φοιτητές/τριες Base Training 2017-18
 • 68€ Early Bird -Προεγγραφή (μέχρι 22/12/2017)
 • 80€ Τελική τιμή

Workshop:

 • 30€ Early Bird (έως 15/11)
 • 50€ Early Bird (έως 15/12)
 • 100€ Τελική τιμή

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μένια Καζάκη

 • Movement Education for Better Living, Σάββατο 10/2/2018, 10.00-10.45

Ο
προβληματισμός της εγκατάστασης μιας σχετικής με την υγεία ποιότητας
ζωής (HRQL) στις σύγχρονες, υποκινητικές κοινωνίες μας έχει λάβει
μεγάλες διαστάσεις. Η ανάγκη να διανεμηθούν οι πληροφορίες (Transfer of
Knowledge), να αυξηθεί η συμμετοχή και διατήρηση σε πλαίσια άσκησης και
να αποφευχθούν οι τραυματισμοί και οι επιπλοκές υγείας είναι επιτακτική.
Κεντρικό πρόσωπο, συνδετικός κρίκος και τελικός 'εκτελεστής' είναι ο
Ειδικός της Κίνησης του οποίου η γνώση, ικανότητα αλλά και διάθεση θα
παίξουν καταλυτικό ρόλο.
 

 • Functional Vs Traditional Weight Training, Κυριακή 11/2/2018, 10.00-10.45

Η
λειτουργική προπόνηση αποτελεί  την εξέλιξη και την τάση της εποχής. Η
παραδοσιακή προπόνηση βαρών αποτελεί όμως την παράδοση! Και οι δυο έχουν
φανατικούς υποστηρικτές που ασκούνται με τον ένα τρόπο και δεν
αποδέχονται τον άλλο. Όμως τι ακριβώς πρεσβεύει το κάθε είδος και τελικά
ποια είναι η κατάλληλη επιλογή;

 • Training the Older Adults, Κυριακή 11/2/2018, 11.30-12.15

"Ώριμες Ηλικίες" = ο γρηγορότερα αυξανόμενος πληθυσμός. Ένας πληθυσμός που ως προς την άσκηση χαρακτηρίζεται διεθνώς ως "Ειδικός" (Special Population), με την έννοια ότι χρειάζονται 'ειδικές' γνώσεις για την ασφαλή και αποτελεσματική του εκγύμναση. "Ώριμες Ηλικίες" = ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς του fitness, το οποίο δεν μπορεί να ενταχθεί απλά σε έναν χώρο μαζικής και απρόσωπης άσκησης. Είναι διπλή πρόκληση για τον σύγχρονο προπονητή: εμπεριέχει ανώτερο σκοπό αλλά και επαγγελματική προοπτική.

Κατερίνα Γεωργακούλα

 • Pregnancy & Ways to improve it, Σάββατο 10/2/2018, 10.45-11.30

Η άσκηση στη διάρκεια της κύησης, έπειτα από αρκετές δημοσιευμένες και έγκυρες μελέτες έχει αποδεχθεί ότι συμβάλλει σε:

•  Ευκολότερο τοκετό

•    Συντομότερο 2ο στάδιο τοκετού

•    Χαμηλότερα ποσοστά καισαρικής τομής

•    Γρηγορότερη αποκατάσταση μετά τον τοκετό

•    Μειωμένο ποσοστό εμφάνισης υπέρταση κύησης

Οι τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής βοηθούν τη μέλλουσα μητέρα να επικοινωνήσει με το έμβρυο, να εμπιστευθεί το σώμα της και να προετοιμαστεί και σωματικά  για έναν ομαλό φυσιολογικό τοκετό.
Στην ομιλία με θέμα “Ways to improve birth” θα παρουσιαστούν είδη άσκησης που ενδείκνυνται στην διάρκεια της κύησης καθώς και ασκησιολόγιο που προτείνεται ανάλογα το τρίμηνο της κύησης που διανύει η έγκυος.

 

Ευάγγελος Ζουμπανέας Διαιτολόγος – Master Practitioner on Eating Disorders - Διευθυντής Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών
Δρ Μαργαρίτα Αγγελική Σχινά Κλινική Ψυχολόγος - επιστημονικός σύμβουλος Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

 • Nutrition & Eating Disorders, Σάββατο 10/2/2018, 12.15-15.00

Ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών με διατροφικές διαταραχές καταφεύγει σε υπεργυμναστική για τη βελτίωση της εικόνας σώματος τους. Σε συνδυασμό με προβληματικές διατροφικές συμπεριφορές, η υπεργυμναστική διαιωνίζει και εντείνει την κακή σωματική κατάσταση, κρατώντας τους ασθενείς στο φαύλο κύκλο των διατροφικών διαταραχών. Κατανόηση χαρακτηριστικών σκέψεων και συμπεριφορών τέτοιων περιπτώσεων, μπορεί να βοηθήσει επαγγελματίες του fitness να εντοπίσουν και να καθοδηγήσουν σωστά τους αθλούμενους.

 

Καραίσκος Λεωνίδας

 • Σύγχρονες μέθοδοι φυσικής αγωγής  παιδιών προσχολικής ηλικίας, Σάββατο 10/2/2018, 14.30-15.15

Τα προβλήματα των παιδιών της εποχής μας και οι σύγχρονοι μέθοδοι φυσικής αγωγής για τυπικούς αλλά και μη τυπικούς πληθυσμούς προσχολικής ή πρώτης σχολικής ηλικίας όπως τους συναντάμε σε περιβάλλοντα σχολείου, αθλητικού  συλλόγου ή φορέα που υποδέχεται τέτοιες ηλικιακές ομάδες. Πως κάθε μια από τις μεθόδους που θα αναλυθούν συνεισφέρει στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή την ψυχική, συναισθηματική και κινητική εξέλιξη των παιδιών.

 

 

Γιάννης Κωστικιάδης

 • Kettlebells for performance, Σάββατο 10/2/2018, 15.15-16.00

Μέσα
απο το σεμινάριο των kettlebells θα ανακαλύψουμε των ρόλο και την
επίδραση τους στη δύναμη, την ισχύ αλλα και την φυσική κατάσταση και πως
αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο performance coach για την
μεγιστοποίηση της απόδοσης.

 

Χρήστος Ριγανάς

 • Cardiovascular performance, Σάββατο 10/2/2018, 16.45-17.30

  Η λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος, τόσο κατά τη διάρκεια της άσκησης όσο και κατά την ηρεμία, εξασφαλίζει την παροχή οξυγόνου για την διατήρηση της ζωής. Η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2max) αντικατοπτρίζει τη μέγιστη λειτουργική προσαρμοστικότητα του αναπνευστικού συστήματος, της καρδιάς, του κυκλοφορικού συστήματος και των πνευμόνων, κατά τη διάρκεια άσκησης. Σκοπός  της παρούσας ομιλίας είναι η κατανόηση των μηχανισμών που επηρεάζουν την καρδιαναπνευστική απόδοση ενός ατόμου (προπονημένου ή απροπόνητου) κατά την διάρκεια παραγωγής έργου.

 • Cardio vs Strength debate, Κυριακή 11/2/2018, 12.15-13.00

  Πληθώρα επιστημονικών μελετών προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα προπόνηση αντοχής ή προπόνηση δύναμης. Ποιος από τους δυο τρόπους αποτελεί το ιδανικό μοντέλο προπόνησης. Στην σύγχρονη εποχή των media και του marketing, η απάντηση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο ειδικότερα στον μαζικό αθλητισμό. Το ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο….και η αναφορά επιστημονικών μελετών φωτίζει ενδιαφέρουσες πτυχές της επιστημονικής διχογνωμίας.

    

 

 

Σπύρος Μεθενίτης

 • Chronic Diseases and Exercises (Metabolic Syndromes), Σάββατο 10/2/2018, 11.30-12.15  

Σε αυτή την ενότητα θα γίνει αναφορά στο τι είναι το μεταβολικό σύνδρομο, εάν υπάρχει, ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση και τέλος, πως και με ποια μορφή άσκησης μπορεί να υπάρξει πρόληψη και αποκατάσταση του μεταβολικού συνδρόμου. Η διαχρονική αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων από την ιατρική κοινότητα και η συσχέτιση με την άσκηση. Μέσα από σύγχρονες έρευνες που τελέστηκαν σε μεγάλο αριθμό ασθενών με μεταβολικά σύνδρομα, δίδονται τα guidelines με τα οποία οι εξειδικευμένοι προπονητές θα μπορούν να προσφέρουν την καλύτερη άσκηση για να βοηθήσουν έναν ασθενή.

 • Nutrition vs Training Debate, Σάββατο 10/2/2018, 13.00-13.45

Η αιώνια ‘διαμάχη’ μεταξύ των διατροφολόγων και των γυμναστών για το πιο αποτελεσματικό σύστημα βελτίωσης της εικόνας ενός ανθρώπου. Ποιο επάγγελμα ή ποια μεθοδολογία βοηθάει περισσότερο;
Ποιος έχει μεγαλύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα στην μείωση λίπους ή στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας;
Παρακολουθήστε το debate από την ματιά ενός εργοφυσιολόγου και ενός αθλητικού διατροφολόγου και σίγουρα θα έχετε μία σαφέστερη εικόνα.

 • Hypertrophy training, Κυριακή 10/2/2018, 18.00-20.00

Ανάπτυξη μάζας, αποτελεσματικότερη προπόνηση, μυστικά διατροφής και συνδυασμός τεχνικών ασκησιολογίου. Όλα όσα νομίζατε ότι ξέρετε, θα επιβεβαιωθούν ή θα ανατραπούν εντελώς.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας ενθουσιάσει η αμεσότητα του καθηγητή, θα σας εξιτάρει την περιέργεια το άμεσο των απαντήσεων του και εν τέλει θα σας πήσει πως όσα υπάρχουν στο διαδύκτιο πρέπει να τα φιλτράρετε πριν τα αποδεχθείτε.

 • Physiological Base of Concurrent training, Κυριακή 11/2/2018, 15.15-16.00

Υπάρχει πρόβλημα όταν πραγματοποιείται συνδυασμός αερόβιας άσκησης και άσκησης αντιστάσεων; Τι γίνετε στην πραγματικότητα και πως μπορώ να μεγιστοποιήσω τα αποτελέσματα από μια συνδυαστική προπόνηση;

 
 

Γιάννης Κωτσής

 • Core Strength & Athletic Performance, Κυριακή 11/2/2018, 13.00-13.45

Αθλητική προπόνηση, αποκατάσταση απόδοσης, kids training και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και ακόμη περισσότερα(ισορροπία, ταχύτητα, μέγιστη δύναμη, αλλαγή κατεύθυνσης), εξαρτόνται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό από τη δύναμη του πυρήνα και την βέλτιστη του απόκριση σε αθλητικές συνθήκες και υψηλές απαιτήσεις.

 

Αλέξανδρος Λαδάς

 • Strength Systems in the gym, Κυριακή11/2/2018, 17.15-18.00

Μια σύγχρονη προσέγγιση στα προπονητικά συστήματά δύναμης που χρησιμοποιούνται στο γυμναστήριο. Θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πιο δημοφιλή και πιο νέα από αυτά καθώς επίσης θα εκτιμηθεί και η αποτελεσματικότητα τους.

Πάνος Μπαλατσινός

 • Rule yourself in the gym, Σάββατο 10/2/2018, 18.00-22.00

Τα
διασημότερα προπονητικά συστήματα μέσα από τη διαχρονική τους χρήση.
Δίδονται παραλλαγές που ευνοούν την γυμναστηριακή χρήση τόσο σε group
όσο και σε personal training.
Η παρουσιάση πέραν από τη θεωρητική και
πρακτική εφαρμογή περιλαμβάνει και τα πιο διάσημα training Systems της
Base Training που έχουν παρουσιαστεί διεθνώς.

 • Cross Training for everything, Κυριακή 11/2/2018, 18.00-18.45.00

Η
πιο συχνή μορφή προπόνησης που εδώ και δεκαετίες αναδεικνύει όλα τα
χαρακτηριστικά της φυσικής κατάστασης είναι το cross training.
Συνδυάζοντας δύναμη και αερόβια στοιχεία, λειτουργική προπόνηση και
βασικές συνδυαστικές ασκήσεις, επιτυγχάνουμε την εφαρμογή του νοήματος
της προπόνησης cross training. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με πρακτική
εφαρμογή έξυπνων και βασικών ασκήσεων και με ένα πλήρες Workout.

 

Νίκος Κουρεμένος

 • Sales & Front Desk, Κυριακή 11/2/2018, 16.00-16.45  

·   Υποδοχή / εξυπηρέτηση

·   Έλεγχος

·   Διαδικασίες

·   Στατιστικά

·   Ενημέρωση-πληροφορίες

·   Πωλήσεις

·   Χειρισμός προβλημάτων

·   Παράπονα / αντιμετώπιση-αντιστροφή


 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ